GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Ventilatiekanaal reinigen Dokkum

Wij reinigen uw ventilatiekanaal!

Ventilatiekanaal reinigen Dokkum

Ventilatiekanaal reinigen Dokkum? Ventilatiekanalen transporteren vuile lucht uit huis en kunnen ook schone lucht aanvoeren. Het is daarom belangrijk om deze kanalen schoon te houden zodat de luchtkwaliteit in huis hoog blijft.

Om te voorkomen dat vuil en bacteriën zich ophopen en via de lucht verspreiden is het aan te raden om het ventilatiesysteem periodiek te laten reinigen. Wij adviseren om eens in 4 jaar een ervaren ventilatie monteur in te schakelen om de ventilatiekanalen, ventielen en ventilatiebox te reinigen.

Wilt u een afspraak maken om uw ventilatiekanaal te reinigen? Bel dan met Schoorsteenveger Dokkum door te bellen naar 0519 201 547. Wij komen graag uw ventilatiekanaal reinigen Dokkum!

Luchtkanalen reinigen

De luchtkanalen reinigen is erg belangrijk om voor een gezond binnenklimaat te zorgen. Een vervuild luchtkanaal kan ervoor zorgen dat de zuurstof in huis niet optimaal is. Dit kan voor verschillende gezondheidsklachten zorgen. Denk hierbij aan verkoudheidsklachten zoals een snotneus, droge keel of hoesten. Andere veelvoorkomende klachten zijn slaapproblemen of allergische reacties van het stof in de kanalen.

Voor schone lucht in huis moeten de luchtkanalen dus schoon zijn. Anders krijgen stof, bacteriën en schimmels de kans om zich te verspreiden via de luchtkanalen. Een schoon luchtkanaal zorgt ervoor dat de doorstroming verbeterd waardoor er ook minder energie verbruikt hoeft te worden om vuile lucht af te voeren en schone lucht aan te voeren. Dit is beter voor het milleu en uw portemonnee!

Het moge duidelijk zijn dat er meerdere goede redenen zijn waarom een luchtkanaal periodiek schoongemaakt moet worden. Wilt u uw luchtkanalen reinigen? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 0519 201 547.

Reinigen luchtkanalen

Wilt u uw luchtkanalen laten reinigen om uw ventilatiesysteem in optimale staat te houden? Dan ben u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag tijdens een onderhoudsbeurt waarbij we uw hele ventilatiesysteem kunnen inspecteren en reinigen.

Wij beginnen met schoonmaken van de ventilatiebox en de afzuigpunten- en ventielen. Dit doen we met een stofzuiger en een vochtige doek. Daarbij controleren wij de onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage.

Vervolgens starten we met het reinigen van de luchtkanalen. Dit doen wij met behulp van een roterende borstel die al het vuil eenvoudig losmaakt van de wanden. Vervolgens gebruiken we een speciaal en krachtig afzuigsysteem om het vuil onder druk weg te zuigen uit de luchtkanalen.

Na de reiniging testen we de werking van het ventilatiesysteem om zeker te weten dat alles weer naar behoren werkt. Zo kunnen wij u garanderen dat u weer zorgeloos kunt genieten van een goed functionerend ventilatiesysteem.

Wilt u Schoorsteenveger Dokkum inschakelen voor een onderhoudsbeurt? Maak dan snel een afspraak op 0519 201 547. Wij helpen u graag!

Reinigen ventilatiekanalen

Wilt u zelf uw ventilatiekanalen reinigen? Dan is goed mogelijk. Het is echter wel aan te raden om goed op te letten en voorzichtig te werk te gaan.

Om u een handje op weg te helpen hebben wij een methode uitgewerkt waarmee u zelf uw ventilatiekanalen kut schoonmaken. Deze methode kunt u vinden onder het kopje ‘zelf ventilatie schoonmaken’.

Wilt u uw ventilatiekanaal laten reinigen door een ervaren monteur? Maak dan snel een afspraak bij Schoorsteenveger Dokkum op 0519 201 547.

Zelf ventilatie schoonmaken

Zelf ventilatie schoonmaken is mogelijk maar voor veel mensen is het onduidelijk hoe zij dit kunnen doen. Wij hebben hieronder beschreven hoe u zelf uw ventilatie kunt reinigen.

Het begint met het reinigen van de ventilatiebox. Om deze box te kunnen reinigen moet de stroom van het ventilatiesysteem eerst uitgeschakeld worden. Vervolgens opent u de deksel van de ventilatiebox en verwijdert u al het loszittend vuil met een stofzuiger of een natte doek. Vastgeplakt vuil kunt u voorzichtig verwijderen met een platte schroevendraaier. De schone ventilatiebox kan weer afgesloten worden met de deksel.

Na de ventilatiebox worden de afzuigpunten en -ventielen schoongemaakt. Deze kunt u losdraaien uit de behuizing. Let op! De ventielen moeten na het schoonmaken weer precies hetzelfde teruggedraaid worden. Het is daarom aan te raden om de afstelling van de afzuigpunten- en ventielen te markeren met een stift.

Haal indien mogelijk de kap van het ventilatierooster en maak de kap en het rooster goed schoon met een stofzuiger en een doek. Nadien kan de kap weer bevestigd worden aan het rooster.

Heeft u een WTW-unit? Controleer dan ook elk half jaar de filters. Deze filters kunnen eenmaal gereinigd worden. De volgende keer moeten de filters vervangen worden dus er moet eenmaal per jaar een schone filter geplaatst worden.

Tot slot moeten de kanalen nog gereinigd worden door met een stofuziger in de kanalen te gaan. Het is hierbij aan te raden om voorzichtig te zijn en niet te veel kracht te zetten. Nadien kunt u de kanalen nog afnemen met een vochtige doek. Als dit afgerond is kunt u het ventilatiesysteem weer aanzetten.

Maakt uw mechanisch ventilatiesysteem nu meer geluid dan voor het schoonmaken? Dan is er waarschijnlijk iets niet goed gegaan. Neem dan contact op via 0519 201 547.

Ventilatie reinigen

Wij raden u aan om uw ventilatie eens in de vier jaar te laten reinigen. Het is verstandig om het hele systeem te laten inspecteren en reinigen. Alleen de ventilatiekanalen reinigen is vaak niet voldoende. Om het ventilatiesysteem perfect te laten werken is het van belang dat naast de kanalen, ook de ventilatoren, de afzuigpunten- en ventielen, en eventueel de WTW-unit grondig gereinigd worden.

Voor de WTW-unit is het belangrijk dat de filters elk half jaar gecontroleerd worden. Zo weet u zeker dat de aangevoerde lucht schoon is. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën zoals hooikoorts, astma, of bronchitis.

Wilt u onze hulp inschakelen voor ventilatie reinigen? Neem dan gerust contact op met een collega van Schoorsteenveger Dokkum via 0519 201 547.

Ventilator reinigen

In vochtige ruimtes zoals de badkamer is het belangrijk dat het ventilatiesysteem goed werkt. Anders wordt de badkamer een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Om ervoor te zorgen dat de afvoer van lucht goed werkt is het van belang om de ventilator regelmatig schoon te maken.

Let hierbij wel op dat u de ventilator niet beschadigd of de afstelling aanpast. Ventilatoren worden in de fabriek erg nauwkeurig afgesteld. Een beschadiging of aanpassing kan ervoor zorgen dat het ventilatiesysteem niet meer optimaal functioneert.

Daarnaast adviseren wij om ook de afzuigventielen, de ventilatie-unit en andere onderdelen op hetzelfde moment te laten reinigen. Zo weet u zeker dat het hele ventilatiesysteem schoon is en kunt u genieten van een gezond binnenklimaat.

Wilt u een afspraak maken om uw ventilator te reinigen? Of wilt u uw hele ventilatiesysteem laten reinigen? Bel dan gerust naar 0519 201 547.

Ventilator schoonmaken

In de wc of de badkamer is vaak een ventilator aanwezig om de lucht af te voeren. Het is belangrijk om deze ventilatoren goed schoon te houden zodat de lucht goed afgevoerd blijft worden.

Bij een badkamer met een vervuild ventilatiesysteem kunnen schimmels en bacteriën zich makkelijk vermenigvuldigen en verspreiden via de lucht. Dit is schadelijk voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om de ventilator periodiek te reinigen.

Enkel een doekje over de voorkant van de ventilator halen is niet genoeg. De ventilator moet uit de behuizing gehaald worden om goed schoon te kunnen maken. De stroom moet dan wel eerst van het apparaat gehaald worden.

Maak de ventilator schoon met een vochtige doek. Het is mogelijk dat er vuil vastgeplakt zit. Dit kunt u voorzichtig verwijderen met een schroevendraaier. Wees voorzichtig dat u de ventilator niet beschadigd of de afstelling aanpast. Een beschadiging of aanpassing kan ervoor zorgen dat het ventilatiesysteem minder goed werkt.

Wilt u uw ventilator laten schoonmaken door Schoorsteenveger Dokkum? Neem dan gerust contact op voor een afspraak via 0519 201 547.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Dokkum? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Dokkum.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Dokkum.

Werkwijze Schoorsteenveger Dokkum

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Dokkum via 0519 201 547. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Dokkum op 0519 201 547.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Dokkum via 0519 201 547.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Dokkum via 0519 201 547.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Dokkum

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Dokkum heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Dokkum

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Dokkum

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Dokkum nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Dokkum

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Dokkum mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Dokkum

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button